Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Work Hours
Monday to Friday: 7AM - 7PM
Weekend: 10AM - 5PM

Cursus imitatie

Lees alle informatie over de cursus houtimitatie en marmerimitatie hieronder

De daskwast wie zijn dat?

Vakwedstrijd

Deelname Cursus

Vragen? neem contact met ons op.

Fotogalerij

De Daskwast wie zijn dat?

Wij zijn een groep mannen en vrouwen die het leuk vinden om in de winter samen marmer- en houtimitaties te maken. We worden ondersteunt door een ervaringsdeskundige. Hier wordt zowel van de oude als van de hedendaagse materialen en technieken gebruik gemaakt. Voorop in de cursus staat natuurlijk het leren van de diverse imitaties, maar het mag ook gezellig zijn. Deze groep heeft zich zelf de naam de Daskwast toebedeeld. Dit is een stuk korter en bondiger dan de cursus hout- en mamerimitatie van studieclub schilders zuid-oost Brabant. Bij het maken van zowel hout- als een marmerimitatie maakt men veelvuldig gebruik van een daskwast. Vandaar dat er voor deze naam gekozen is.

Hout- en marmerimitaties schilderen is een oude techniek die verloren dreigde te raken in deze jachtige tijd. Toch zijn deze oude technieken weer in. Dit mede ingegeven omdat er toch mensen (met of zonder ervaring) zijn die dit vak willen leren, en ook omdat sommige marmer of houtsoorten gewoon niet meer voor handen of erg kostbaar zijn. Om deze vakkennis en techniek verder uit te dragen, geeft de Studieclub Zuid – Oost Brabant, aan mensen die geïnteresseerd zijn de mogelijkheid om in de wintermaanden op de schilderschool te Nuenen een cursus te volgen. Hierbij maakt kennis en vooropleiding niet nodig. Vaak worden de imitaties uitgevoerd op houten panelen en of ander materiaal. Voor een indruk van enkele resultaten zie onze foto albums

Deelname hout- en marmerimitatiecursus

Wat kun je verwachten?

De beginners cursus start met het maken van een witmarmer en een eikenhout imitatie. Verder in de cursus zullen ook andere marmer en houtsoorten aan de orde komen. Er wordt veelal gewerkt in olieverf hoewel de laatste jaren steeds vaker in acrylverf gewerkt wordt.

Wat zijn de toelatings eisen?

Je behoeft geen vooropleiding te hebben of een beroep welke enige connecties heeft met het schildersvak. Iedereen met interesse voor het maken van hout- en marmerimitaties is van harte welkom.

Wanneer en waar is de cursus?

De cursus wordt gehouden op woensdagavond. We starten medio oktober en duurt tot circa maart. Voor de exacte datums kun je terecht onder het kopje Agenda’s. De avond start om 19:00 en eindigen om 21:30. We maken hiervoor gebruik van de praktijkruimte van schilderschool, Spegelt 56 te Neunen.

Wat kost de cursus?

Deelname voor deze cursus bedraag € 140,00 / seizoen. Dit is inclusief verf en panelen. Je kunt natuurlijk ook zelf verf, een paneel of ander object meebrengen. Welke penselen en kwasten je nodig hebt, krijg je tijdens de eerste lessen te horen.

Hoe meld je je aan?

Mocht uw interesse zijn gewekt, kom dan eens langs. Laat ons weten als je langs wilt komen? Aanmelden kan door contact met ons op te nemen via het contactformulier onder aan deze pagina.

Fotogalerij

Houtimitaties

Marmerimitaties

Overige foto’s

Vakwedstrijd

Elk jaar organiseert de landelijke centrale club leiding (CCL) met één van de regionale clubs een vakwedstrijd met reünie.

Tijdens deze dag is het een reünie waar vaklieden uit het hele land (en daarbuiten) elkaar ontmoeten. Een uitgekiende gelegenheid om ervaringen te delen, ideeën uit te wisselen en banden aan te halen.

De vakwedstrijd is een jaarlijkse uitdaging om je vakmanschap te meten met de rest van de mensen die de uitdaging durven aan te gaan. Er zijn diverse categorieën waar aan deel genenomen kan worden op diverse niveaus.

Prijswinnaars vakwedstrijd 2023 van de Daskwast

Mieke van Rosmalen

3e Prijs Lapis Lazuli

George van der Wielen

2e Prijs Rode Iep

Heidi Selten .

1e Plaats Rode Iep

Vragen? Neem contact met ons op.

contact formulier De Daskwast