Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Work Hours
Monday to Friday: 7AM - 7PM
Weekend: 10AM - 5PM

Ecologische verf

Presentatie Linova over ecologishe verf voor studieclub schilders zuid oost Brabant.

Op 2 mei was Peter Voshart van Linova uitgenodigd door de studieclub schilders zuid oost Brabant. Hij gaf een presentatie over ecologische verf. Is ecologische verf gelijk aan watergedragen? Nee is het antwoord van Peter. Dat wil zeggen niet gelijk aan de watergedragen verven die we nu standaard in huis gebruiken. Lijnolie geëmulgeerd in water is een prima optie.

Maar er zijn veel meer mogelijkheden. En nee dat is niet allemaal toekomst muziek. Er zijn reeds een hele reeks verven beschikbaar die het hout op een ecologische wijze prima conserveren. En ja deze zijn al jaren uitgetest en verbeterd tot een resultaat waar net zoveel jaar garantie op gegeven kan worden als de traditionele verven. Peter laat een aantal van deze verven de revue passeren aan de hand van een PowerPoint presentatie.

Ecologische verven zijn ook zeer divers toepasbaar. Zowel binnen als buiten. Denk aan een decoratieve afwerking met reliëf. Of wat dacht je van gerecyclede spijkerbroeken, goed voor de akoestiek. Of laat buiten de schimmels elkaar beconcurreren en je hebt geen omkijken meer naar je hout. De een houdt de ander op een afstand.

Kortom het was een zeer divers en boeiend verhaal. Om ons te laten ervaren hoe die verven zich laten verwerken kon er tot slot nog wat paneeltjes worden gestreken met enkele ecologische verven. Bordevol nieuwe informatie (die we ook in foldermateriaal mee konden nemen) sloten we de avond af en hadden voldoende stof om over na te denken. We danken Peter Voshart van Linova voor deze laatste en zeer geslaagde avond van dit seizoen.