Address
304 North Cardinal St.
Dorchester Center, MA 02124

Work Hours
Monday to Friday: 7AM - 7PM
Weekend: 10AM - 5PM

Van Dams Kwastenfabriek

26 Maart stond een presentatie van Van Dams Kwastenfabriek op ons programma. Er waren meer geïnteresseerden aanwezig dan van tevoren verwacht.

Normaliter ontvangt Van Dams Kwastenfabriek hun gasten in hun fabriek te Culemborg. De enigste kwastenfabriek van Nederland. Dit keer zijn eigenaar John Feimann en account manager Alfred van Emst naar Neunen afgereisd om ons de ins en outs over van Dams Kwastenfabriek met ons te delen. Daarvoor hebben zij een heldere PowerPoint presentatie in elkaar gezet.

We beginnen uiteraard bij het begin van oprichting tot nu. Maar dan komt het kwasten maken aan zich aan bod. Dat begint bij goed materiaal. Dat moet aan allerlei eisen voldoen. Het einddoel maakt daar ook nog verschil in. Hoe wordt het verder verwerkt. Welke processen gaan vooraf, tijdens, en na fabricage. Wat gebeurt machinaal en wat nog handmatig. Wat zijn de diverse verschillen in kwaliteit, gebruik en productieproces.

Uiteraard hebben de heren ook de diverse kwasten bij. Van de ‘ouderwetse’ varkensharen kwast tot de allernieuwste spalter met synthetische haren. Ook de Brushkeeper waarmee kwasten in de verf dagen bewaard kunnen worden zonder uit te harden wordt getoond en uitgelegd. We kunnen er allemaal kennis mee maken en krijgen een kwast mee naar huis.

John en Alfred hadden een helder en zeer interessant verhaal. Er werd door de aanwezigen dan ook aandachtig geluisterd. Met deze kennis op zak ga je toch weer anders naar je kwasten kijken en de nieuwste mogelijkheden. Heren hartelijk dank voor het delen van deze informatie. Wij kijken terug op een gezellige en leerzame avond.

De volgende bijeenkomst is op 16 april 2024. Dan neemt Driessen verf ons mee naar Atificial intelligence.